spelletjesavond 2015

Vrijdagavond 16 januari 2015 is door de Belangenvereniging haar jaarlijkse spelletjesavond gehouden in Café Het Norgerhout. Er hadden zich 17 spelers voor het klaverjassen en 12 spelers voor rummikub aangemeld. Na een toch wel extra lang Drents kwartiertje werd  enthousiast begonnen met spelen.

De klaverjassers hebben ieder 3 boompjes gespeeld. Tijdens het spelen werd het soms onwerkelijk stil waaruit geconcludeerd mag worden dat ieder voor de hoogste punten ging.

Bij de rummikubers was de wil om voor de hoogste punten te gaan ook zeker aanwezig, al merk je het hier minder doordat daar de conversatie schijnbaar gewoon door kan gaan. Hier werden minstens 4 spelletjes gespeeld, waarbij steeds door loting de tafels werden ingedeeld.

De Belangenvereniging is bezig met een peiling van vraagbehoefte naar glasvezel. De werkgroep die zich hiermee bezig houdt heeft deze gelegenheid aangegrepen om een snel in te vullen kennis-kwis over glasvezel aan de aanwezigen uit te delen. Een 12 tal vragen met 3 a 4 keuze antwoorden werd halverwege de avond door ieder ingevuld. De werkgroep glasvezel had een forse rollade als hoofdprijs beschikbaar gesteld. De eer van het hebben van de meeste kennis van glasvezel werd behaald door Eddie Kregel en hij kon dus de rollade in ontvangst nemen.

Zonder daar erg in te hebben was het in tijd zomaar nabij 12 uur, waaruit blijkt dat het weer erg gezellig was.

Eindstand klaverjassen;
1 ste prijs:   Albert Douwsma   5721 punten

2 de  prijs:   Henk Enting          5250

3 de prijs:   Marianne Lenters  5240

Poedel:       Jan Oldenkamp      3638

 

Eindstand rummikub;
1ste prijs:    Jansje Wiekema      +297 punten

2de prijs:     Willem Jan Mulder  +181

3de prijs:      Derkje de Haan        + 58

Poedel:         Jan Gerard Tiems     -251

Pentax Digital Camera  Pentax Digital Camera  Pentax Digital Camera  Pentax Digital Camera Pentax Digital Camera