Piet Brummel Bankje

De geschiedenis van “Het Piet Brummel Bankje “

In de jaren zeventig woonden aan de Asserstraat 71, Rieks de Groot en Geertje Engberts, ze hadden daar een boerenbedrijf.

Rieks maakte later na het stoppen met boeren altijd het rechte pad bladvrij voor de schoolkinderen van Zuidvelde.

Rieks en Geertie gingen regelmatig even wandelen, Tonckensstraatje, rechte pad, achter de boskamp en brink. Ze genoten van hun prachtige omgeving maar nergens was een plek om even te rusten. En zo maakte Rieks het eerste bankje voor zijn Geertie op de hoek koepad , achter de boskamp.

Na jaren trouwe dienst kwam het bankje in verval. Piet Brummel en zijn vrouw Grietje Hofstra, die ook regelmatig een ommetje deden en van het bankje gebruikt maakten, knapten het bankje op en plaatsten er een prullenbak en zorgden dat het er netjes bleef. Piet nam ook de taak op zich om het rechte pad bladvrij te maken. In 2007 kreeg het bestuur van de belangenvereniging een mooie stevige bank aangeboden om er een plaats in de omgeving mee op te sieren. Piet zijn bankje was aan vervanging toe en zo werd de bank aldaar geplaatst. Ter herinnering en om Piet zijn vrijwilligerswerk voor het dorp te eren werd er een inscriptieplaatje gemaakt en vanaf die tijd was het officieel de

“Piet Brummel Bank 2007”.

Helaas was het houten onderstel van het bankje niet bestand tegen weersinvloeden en opnieuw is er groot onderhoud gepleegd. In samenwerking met de belangenvereniging hebben zoon Henk Brummel en Bert Stegeman deze taak op zich genomen en is er een bank geplaatst met een betonnen onderstel, zodat we opnieuw vele jaren van het bankje gebruik kunnen maken.

Zuidvelde, september 2015

bankje 1

bankje 6 Bert